Facebook ondersteunt voortaan livestreamen van 360° video’s

By 14 december 2016 Spotlight

360° video’s waren in 2016 al in, maar zullen nog meer opduiken in 2017. Facebook heeft gisteren aangekondigd dat het voortaan ook het livestreamen van 360° video’s zal ondersteunen. De eerste livestream werd door National Geographic verzorgd, wanneer de bewoners van het Mars Desert Research Station naar buiten gelaten werden.

 

Gisteren, op 13 december 2016, heeft National Geographic voor het eerst gebruik gemaakt van deze nieuwe functie. De post op de Facebookpagina heeft al heel wat mensen bereikt en reacties uitgelokt. De livestreams kan je op dezelfde manier bekijken als bestaande 360° beelden. Op een computer kan je de filmpjes bekijken door met de muis heen en weer te slepen. Via een smartphone kan je de video’s bekijken door de telefoon te bewegen of met een vinger over de video te slepen.

 

 

Helaas ook minder goed nieuws! Facebook heeft aangegeven dat er voorlopig slechts enkele pagina’s en profielen gebruik kunnen maken van deze functie. In de loop van 2017 zal het livestreamen van 360° filmpjes voor iedereen toegankelijk zijn.